همه چیز در مورد سیستم گرمکن و سردکن خودرو
همه چیز در مورد سیستم گرمکن و سردکن خودرو

سیستم گرمکن و سردکن صندلی خودرو یکی از آیپشن هایی است که بودن آن باعث می شود جذابیت ماشین چند برابر شود. با استفاده از این فناوری می توان در فصول سرد یا گرم دمای صندلی خودرو را تنظیم کرد.

به عبارتی گرمکن و سردکن صندلی خودرو به عنوان سیستم تهویه ماشین نیز کاربرد دارد. در ادامه بیشتر به بررسی این آپشن می پردازیم.با ما ( مجموعه تخصصی روکش ابراهیمی ) برند ECCCO همراه باشید.

گرمکن و سردکن صندلی خودرو

سیستم گرمکن و سرد کن صندلی خودرو با استفاده از فن ها و تهویه کننده هایی که در صندلی خودرو قرار می گیرد، صندلی خودرو را گرم یا سرد می کنند. گرمکن و سردکن صندلی که در گذشته یک آپشن لوکس محسوب می‌شد در تعداد قابل‌توجهی از خودروهای امروزی به‌صورت فابریک قرار داشته و در مابقی خودروها نیز قابل سفارش است. با استفاده از این فناوری می توان در فصول سرد یا گرم دمای صندلی خودرو را تنظیم کرد، به عبارتی گرمکن و سردکن صندلی خودرو به عنوان سیستم تهویه ماشین نیز کاربرد دارد.

گرمکن صندلی چیست؟

گرمکن صندلی تکنولوژیی است که می‌توانید با استفاده از آن به راحتی صندلی خودروی خود را در چند ثانیه گرم کنید و سرمای صندلی را به حالت مطلوب تبدیل کنید .سیستم گرمکن صندلی خودرو برای روزهای سر زمستانی بسیار مناسب و کارآمد است. با فشردن دکمه ای که برای این سیستم در نظر گرفته شده است، می تواند در مدت زمان کوتاهی دمای صندلی را به دمای ممطبوع رساند.


اجزای اصلی این سیستم شامل گرم‌کن‌ها و سیم‌پیچ‌های حرارتی، رله و ترموستات است. مهم ترین قسمتی که در این سیستم وجود دارد سیم پیچ های حرارتی می باشد که در زیر روکش های صندلی واقع شده است و زمانی که جریان برق از آن عبور می کند شروع به گرم کردن صندلی می کند. سیستم گرمکن صندلی مستقیم از باتری‌ خودرو تغذیه می‌کند و انرژی موردنیاز سیم‌پیچ‌های حرارتی به‌واسطه باتری خودرو تامین می‌شود.

به‌طورکلی دو نوع گرمکن صندلی وجود دارد. خودروهایی که به‌صورت فابریک به گرمکن‌ صندلی مجهز هستند گرمکن آن‌ها در داخل صندلی قرار داشته و برای تعمیر گرمکن باید روکش صندلی برداشته شود. این گرمکن‌ها برای تعمیر نیازمند تخصص خاص هستند. اما نوع دیگری از گرمکن صندلی نیز وجود دارد که برای تمامی خودروها قابل استفاده است. گرمکن‌های مذکور با برق ۱۲ ولت کار کرده و بدون هیچ‌گونه تغییر خاصی برای تمامی صندلی‌ها قابل استفاده‌اند.

گرمکن صندلی چگونه کار میکند؟

عملکرد گرم کن ها به این صورت است که شما برای استفاده از آن ها باید دکمه لمسی موجود که بر روی سیستم کنسول قرار دارد را لمس نمایید؛ با لمس این بخش قسمت مرکزی بلافاصله پس از فشار دستور را دریافت می کند و مراحل گرم کردن را اجرا می کند. خلاصه این عملیات به صورت زیر است:

در ایتدا با فشردن دکمه برق مسیرش را به سمت المنت های نسوزی که بر روی صندلی قرار دارد ارسال می کند.

پس از آن برق جریان موجود را دریافت می کند و در پشت سوییچر ها منتظر است. در طی مدت زمان 5 الی 7 ثانیه به المنت ها درون صندلی انتقال پیدا می کند.

در نهایت این المنت ها و سنسور های موجود شروع به داغ شدن می کنند و مایع موجود که درون کیسه ها است شروع به گرم شدن بالشتک ها می کند.

عملکرد این مایه هم به این صورت است که مایع موجود بر اساس حرارت بدن عمل میکند و به همان شکل شروع به گرم کردن صندلی می کند.

در طی این عملیات صندلی راننده و سایرین در طی مدت زمان نهایت 15 ثانیه گرم می شود.

سردکن صندلی چیست؟

تصور کنید که فصل تابستان و در اوج گرما است، در ماشینتان می نشینید و سیستم سرمایشی خودرو را روشن می کنید، در این زمان نیاز است که موتور کمی کار کند تا دریچه کولر بتواند باد خنکی بزند و این جریان کمی طولانی است. در این حین باید گرما را تحمل کنید؟

این جا کاربرد سردکن صندلی ماشین مشخص می شود، عملکرد این آپشن به این صورت است که بلافاصله پس از نشستن شما شروع به کار می کند و طی مدت زمان بسیار کوتاهی سرد می شود و به کم تر شدن حرارت بدن شما کمک می کند.

استفاده از این سیستم جذابیت بالایی دارد و برای راننده حس خوشایندی را به وجود می آورد؛ به همین جهت بیشتر تولید کنندگان از آن در خودرو های تولیدی خود استفاده می کنند.

شاید این آپشن چندان مهم نباشد و بگویید که وقتی کولر است نبود آن خیلی به چشم نمی آید، اما مطمئنا تجربیات استفاده از آن شیرین بوده است که تا این حد متداول شده است و اکثر برند های شناخته شده از آن استفاده می کنند.

علاوه بر آن زمانی که سردکن صندلی نداشته باشید برای خنک شدن محیط محبورید زمان بیشتری را صبر کنید که قطعا در روز های گرم تابستان اذیت کننده است.

سردکن صندلی خودرو چگونه کار میکند؟

به صورت کلی اساس کار این بخش این گونه است که هوای محیط را درست کند، یعنی این سیستم با کمک گرفتن از فن و تهویه کننده های هوا که در داخل صندلی موجود می باشد کار می کند.

به صورت دقیق تر بخواهیم بگوییم یعنی در سرد کن صندلی لوله هایی از جنس مس قرار دارد که درون آن لوله ها گاز فریون و هلیوم به صورت فشرده شده قرار دارد.

زمانی که سوییچر برق را به سمت این لوله ها می برد، گاز موجود شروع به یخ زدن می کند و لایه دوم که همان هیلیوم است شروع به چرخش به دور لایه اول می کند. در این عملیات سرما گرفته می شود و در نهایت به بالشتک های ماشین منتقل داده می شود.

در این زمان این که هلیوم چه مقدار بچرخد و تا چه اندازه سرما تولید شود بستگی به دمای بدن شما دارد و مطابق با آن دما تغیر پیدا می کند. از مزایا دیگر آن در این است که پس از گذشت 60 ثانیه ماساژور ها شروع به کار می کنند.

 

دلایل خرابی گرمکن و سرکن صندلی

گرمکن و سردکن صندلی خودرو نیز مانند باقی قطعات خودرو امکان خراب شدن دارند که هزینه تعمیر و تعویض آن بسیار زیاد است. اما می توان با رعایت کردن نکاتی، احتما خرابی و آسیب دیدن این سیستم را به حداقل رساند.
• استفاده کردن به صورت مکرر و طولانی مدت از این سیستم
• تغییر دما در این سیستم به صورت ناگهانی و سریع
• چک نکردن سالیانه قطعات آن
• گرفتن لوله های موجود درون دستگاه
• سوختگی المنت های دتسگاه و بی توجهی نسبت به آن

 

مزایای گرمکن و سردکن صندلی در مقایسه با بخاری و کولر

سیستم گرمکن و سردکن صندلی خودرو در مقایسه با بخاری یا کولر، مقرون به صرفه تر است.
به طور مثال، هنگام استفاده از کولر ، انرژی از موتور خودرو تامین می شود و مصرف سوخت ماشین بالا می رود. روشن بودن کولر برای مدت طولانی، باعث کاهش دمای فضای کابین خودرو می شود که ممکن است برای برخی ناخوشایند و آزاردهنده باشد ولی سیستم خنک کننده ی برای هر سر نشین به طور مجزا عمل می کند.


همین مزایا برای سیستم گرمکن صندلی خودرو نیز برقرار است. معمولا گرمکن صندلی نیز نقش ماساژور را به همراه دارد و باعث کاهش درد و گرفتگی عضلات می شود.

تعمیر سیستم گرمکن و سردکن خودرو

اگر صندلی شما دچار خرابی شد و نیاز به تعمیر صندلی خودرو، بهتر است در ایران فکر تعمیر سیستم گرمکن و سردکن صندلی خودرو را از ذهن خود بیرون کنید و اقدام به تعویض صندلی نمایید. مجموعه تودوزی رضا یا ارائه خدمات در راستای تعمیر و تعویض سیستم گرمکن و سردکن صندلی خودرو آماده ارائه خدمات به شما مشتریان گرامی است.

نظرات شما